Rekordszámú érdeklődő a BME állásbörzéjén

2021.10.15. 16:30
Gépész-, vegyész-, villamosmérnök-hallgatók sora kereste fel a Paks II. standját a BME jubileumi állásbörzéjén.

Száz kiállító volt idén hazánk legnagyobb állásbörzéjén, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem jubileumi, ötvenedik állásbörzéjén. Az eseménynek évek óta elmaradhatatlan résztvevője a Paks II. Zrt. is, amelynek standja ezúttal talán minden eddiginél népszerűbb volt. 

– Október 13-14-én, két napon át keményen állták a sarat kollégáim, hiszen reggeltől estig szüntelenül özönlöttek az érdeklődők – mondta Mittler István. A Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója hozzáfűzte, hogy a második napon egy időben a cég hat munkatársa fogadta az álláskeresőket. – Tudtuk, hogy sok érdeklődő lesz, hiszen több ezer hallgatója van a BME-nek, ráadásul a program nyitott, de erre magunk sem számítottunk. Nyitástól zárásig tömegek álltak a standunk előtt, amelynek dizájnja kapcsán egyébként számos pozitív visszajelzést is kaptunk. Sokat elmond, hogy néhány órára a helyszínre látogató humán erőforrás igazgatónk, Bognár Péter is beállt az előadók közé, segítve a munkájukat – számolt be az igazgató. Hozzátette, sokatmondó, hogy a program vége felé egy másik kiállító is felkereste a Paks II.-es standot, hogy megkérdezze, mi a szűnni nem akaró érdeklődés titka. 

– Kollégáim arról számoltak be, hogy rengetegen érdeklődtek szakmai gyakorlati lehetőség iránt, illetve a Mérnök leszek a Paks II.-nél program is a figyelem fókuszába került. Hogy pontosan hány látogatónk volt, képtelenség volna megmondani, de több százra becsüljük a számukat – tájékoztatott Mittler István. 

A Paks II. Zrt. idén ősszel több állásbörzén is megfordul. Ezek között vannak hagyományos, személyes találkozást lehetővé tevő alkalmak, de online börzén is találkozhatnak a cég ajánlataival az állást, karrierlehetőséget keresők.


– A BME-n szerzett tapasztalatok is alátámasztják, hogy perspektívát látnak a fiatalok a Paks II. projektben. Erre egyébként minden okuk meg is van, hiszen társaságunk feladata a blokkok létesítésén túl az üzembe helyezésük és üzemeltetésük is. Mivel a tervezett üzemidő hatvan év, teljes életpályájukat itt tölthetik azok, akik az atomenergia, a Paks II. projekt mellett teszik le a voksukat – fogalmazott. 

Legközelebb október 20-21-én a JOB4me virtuális állásbörzén, október 27-én a Debreceni Egyetem, majd novemberben a Dunaújvárosi Egyetem állásbörzéjén lesz ott a Paks II. Zrt. standja. A társaság online is tájékoztat aktuális karrierlehetőségeiről a cég karrieroldalán.