Pályaorientációs napon vett részt a Paks II. Zrt.

2022.01.14. 15:13
A Paks II. Zrt. kínálta lehetőségekről is tájékozódhattak az Energetikai Technikum és Kollégium (ESZI) diákjai az iskola pályaorientációs napján.

A Paks II. Zrt. ESZI-ben végzett munkatársainak előadásai színesítették a paksi Energetikai Technikum és Kollégium pályaorientációs napját. Szeri Balázs kommunikációs főszakértő általános tájékoztatóját követően a villamos osztály két szakértője, Blatt Kristóf és Horváth Tamás Márk arról az útról osztotta meg élményeit, ami a Paks II. projektbe vezette őket. A társaság egyedi tervezésű standjával is megjelent a rendezvényen, itt a karrierlehetőségek mellett a projekt aktualitásaival ismerkedhettek az érdeklődők.

A Paks II. Zrt. számos humán programot működtet: népszerű az egyetemisták, főiskolások, valamint az ESZI-ben tanuló diákok számára kiírt tanulmányiösztöndíj-program és keresett a szakmai gyakorlati lehetőség is, mely során mentor segíti szakmai gyakorlatos fiatal munkáját. Mindezek mellett részmunkaidős munkalehetőséget is kínál a Paks II. Zrt. egyes szakok mesterképzésén részt vevő, diplomaszerzés előtt álló hallgatói részére. A hallgatók így már a tanulmányaik alatt megismerhetik az iparágat, tanulmányaik befejezése után pedig az aktuális létszámigénytől függően lehetőségük adódik pályakezdő pozíció betöltésére.