Hatósági együttműködés a telephelyvizsgálat ellenőrzésében

2015.08.24. 6:00
Az Országos Atomenergia Hivatal tájékoztatást adott arról, hogy 2015.08.10-én hatósági szemlén ellenőrizték az MVM Paks II. Zrt. által végzett Földtani Kutatási Program végrehajtását az Országos Atomenergia Hivatal és a Baranya Megyei Kormányhivatal, Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály, Bányászati Osztályának (BMK BO) szakértői.

„Az Országos Atomenergia Hivatal által kiadott telephely-vizsgálati és értékelési engedély alapján az MVM Paks II. Zrt. átfogó kutatási programot hajt végre az új atomerőművi blokkok leendő telephelyének értékelésére. Az OAH engedélyezési eljárásában a BMK BO szakhatóságként vett részt.
 
A helyszíni szemle során a hatóságok szakemberei a Duna mederüledék-változásának monitorozására szolgáló szeizmo-akusztikus felmérést ellenőrizték. A vizsgálatok a vonatkozó előírásoknak és az engedélyben meghatározottaknak megfelelően folytak.


Az OAH – a saját hatáskörében végzett ellenőrzésein felül – a BMK BO szakembereivel együttműködve folyamatosan nyomon követi az új atomerőművi blokkok telephely-kutatási programjának végrehajtását, és az előírásoknak megfelelő kivitelezését további közös helyszíni szemlék alkalmával fogják ellenőrizni.”
  
Forrás és fotók: oah.hu