Fesztiválozók ezreivel találkozott már a Paks II. tájékoztató kamion

2015.08.03. 6:00
Az elmúlt évekhez képest is kimagasló látogatottságot ért el a fesztiválszezon első felében az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. „Bennünk az Energia” Interaktív Tájékoztató Kamionja. Naponta több száz, összességében több ezer fiatal vett részt eddig az idén megújult kiállítás hagyományos fesztiválkörútján.

A mozgó, interaktív kiállítótér eddig 28 fesztiválnapon, öt rendezvényen, a Fishing on Orfűn, a VOLT Fesztiválon, a Balaton Soundon, az EFOTT-on és a Művészetek Völgyén vitte közelebb az atomenergiát a fesztiválozó fiatalokhoz.
Az érdeklődő fesztiválozók szakmai kérdéseikre is válaszokat kaptak a társaság szakértőitől – akár biztonságról, technológiáról, környezetvédelemről, vagy éppen a megújuló energiákról volt is szó.
 
A kamionon a látogatók interaktív táblákon tekinthetik meg a világ atomerőműveit, valamint megtudhatják, miként termel áramot az atomerőmű. A hazai villamosenergia-rendszer megismerése mellett az érdeklődők választ kaphatnak arra is, hogy az atomerőmű jelenleg és a jövőben milyen kulcsfontosságú szerepet játszik annak fenntartásában. A fesztiválozók emellett a Paks II. beruházásról is tájékoztatást kapnak, láthatják, a jelenlegi és a tervezett blokkok környezeti, gazdasági és társadalmi hatásait, műszaki paramétereit, az atomerőmű környezetében található színes élővilágot, valamint a Roszatom paksihoz hasonló építkezéseit és magát a Pakson is megépíteni tervezett AES-2006-os blokktípust is.
 
A kiállítás az idei fesztiválszezont a Debreceni Virágkarneválon folytatja augusztus 18-20. között, majd a következő állomások a Szegedi Ifjúsági Napok (augusztus 24-29.) és a nyíregyházi VIDOR fesztivál (augusztus 31 – szeptember 5.) lesznek.