Egyetemi állásbörzéken várta a fiatalokat a Paks II. Zrt.

2020.03.05. 8:00
A Paks II. Zrt. új, egyedi tervezésű standján kaptak tájékoztatást az új blokkok építését koordináló cég nyújtotta lehetőségekről a tavaszi állásbörzék résztvevői.

A Paks II. Zrt. által kínált karrierlehetőségeket is megismerhették mindazok, akik részt vettek február végén, Pécsen a Pollack Expón. A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar „Pollack Expo 2020” szakmai kiállítása és konferenciája hazánk egyik legnagyobb múltú mérnökszakmai rendezvénye. A seregszemlén 140 kiállító mutatkozott be, közöttük volt a Paks II. Zrt. is, amelynek új standjánál két napon át sok érdeklődő megfordult.

– Az állásbörzéken való részvétellel társaságunknak alkalma nyílik a kapcsolatfelvételre a hazai diplomás álláskeresőkkel mérnöki, műszaki, informatikai, gazdasági és egyéb területeken. A közvetlen találkozás lehetőség arra, hogy bemutassuk aktuális karrier- és képzési lehetőségeinket – összegezte Mittler István kommunikációs igazgató. Hozzátette, tavaly készült el az az egyedi tervezésű stand, amely éppen azt a célt szolgálja, hogy szakkiállításokon, konferenciákon, állásbörzéken megfelelő környezetben fogadhassák az érdeklődőket. Interaktív eszközeinek, „beszédes” felületeinek köszönhetően maga a stand is rengeteg információval szolgál, amit a két új atomerőművi blokk létesítésére szolgáló társaság munkatársai egészítenek ki továbbiakkal. Az állásbörzéken a Humán Erőforrás Igazgatóság munkatársai az Üzemeltetési Igazgatóság, a Műszaki Igazgatóság, valamint a Kommunikációs Igazgatóság képviselőivel közösen adnak tájékoztatást a látogatóknak az állás- és képzési lehetőségek mellett a projekttel kapcsolatos általános témákban, valamint műszaki kérdésekben. 

– Egy-egy ilyen rendezvény, egy-egy ilyen találkozás arra is lehetőséget ad, hogy megismerjük a pályakezdők munkahelyválasztási szokásait és az ezzel kapcsolatos véleményüket. Ezeket az információkat figyelembe tudjuk venni HR-stratégiánk formálása során – vázolta Mittler István. A Pollack Expó után az Óbudai Egyetem rendezvényén vett részt március 4-én a Paks II. Zrt. tavaly debütált standja. A hallgatók legközelebb várhatóan ősszel találkozhatnak majd állásbörzéken a Paks II. Zrt.-vel.

A projekt által kínált képzési lehetőségekről, karrierajánlatokról bővebb információval szolgál az általános tájékoztatás mellett a társaság megújult honlapja is.