Az új Duna-hídról egyeztettek

2015.08.26. 6:00
A Paks és Kalocsa közé tervezett új Duna-híd tanulmánytervének készítésével kapcsolatos egyeztetésre került sor augusztus 25-én Kalocsán, a városháza dísztermében, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szervezésében.

A 2015 tavaszán, az új atomerőművi blokkok környezetvédelmi engedélyezése kapcsán tartott lakossági fórumokon elhangzott lakossági észrevételek eredményeként a kormány a paksi és kalocsai oldalt összekötő új Duna-híd megépítésének előkészítéséről hozott döntést. A híd ugyanis abban is jelentős segítséget nyújt majd, hogy a Bács-Kiskun megyében élők  könnyebben kapcsolódhassanak be a Paks II. beruházás munkálataiba illetve annak kiszolgálásába. Ezen túl a régióban zajló egyéb ipari és mezőgazdasági tevékenységre is kedvező hatással bírhat a tervezett híd, és a Bács-Kiskun megyei lakosok M6 autópályához való hozzáférését is segítheti.
 
Az új Duna-híd építésében érintett települések polgármesterei és számos tisztségviselő kapott tájékoztatást a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ szakértőitől a híd lehetséges nyomvonalairól, valamint a hídszerkezeti változatokról.
 
A látványtervekkel szemléltetett előadást követően a szakemberek minden felmerülő kérdésre válaszoltak. A híd megvalósíthatósági tanulmánya szeptemberre készülhet el, amelyet a tervezési, környezeti hatásvizsgálati és engedélyezési munka fog követni.