Hírek

Fórumot tartottak a kapacitás-fenntartásról
2014.11.13.
Az Energetikai Szakkollégium „Hogyan készül Paks II? – Fórum az atomerőművi kapacitás-fenntartásról” címmel tartott rendezvényt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2014. november 12-én.
Közvetlen állami tulajdonba kerül az MVM Paks II. Zrt.
2014.10.15.
Az MVM Zrt. közgyűlése döntött a paksi kapacitás-fenntartás irányításáért felelős társaság, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. 10,157 milliárd forint értékű részvényeinek a Magyar Állam részére történő átruházásáról, továbbá a Déli Áramlat Magyarország Zrt. alaptőkéjének megemeléséről.
Szakmai együttműködésről tárgyalt a BME és az MVM Paks II. Zrt.
2014.10.10.
A Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához kapcsolódó együttműködési lehetőségekről, a műszaki felsőoktatás szükséges képzési irányairól egyeztettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a projektet irányító MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. és a mérnöki háttértevékenységet végző MVM ERBE Zrt. vezetői. A találkozón a felek részletesen áttekintették a BME szerepét és lehetőségeit az új atomerőművi blokkok tervezett létesítésében.
Átvette a népzene a hatalmat az atomerőmű felett
2014.08.28.
A hagyomány és a modern technológia találkozott a Paksi Atomerőmű interaktív kiállításán. Egy rövid időre a Kossuth-díjas Csík zenekar vette át a hatalmat az atomerőmű virtuális irányítópultja felett a Szegedi Ifjúsági Napokon, vagyis a SZIN-en. A zenekar tagjai délutáni koncertjük előtt látogattak el a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba, amely idei fesztiválturnéja hatodik állomásaként érkezett Szegedre.
Tolna megyében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. telephely-vizsgálati programja
2014.08.25.
A Tolna megyei Dunaszentgyörgy, Gerjen, Madocsa, Paks, Pusztahencse, Tengelic, Fadd térségében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. megbízásából az új atomerőművi blokkok létesítéséhez, majdani biztonságos működésének szavatolásához szükséges telephely-vizsgálati program.
Csokoládéfesztiválra utazik az atomerőmű
2014.08.22.
Az Országos Csokoládé Fesztiválra, Szerencsre érkezik augusztus 22. és 24. között a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása. A Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban az atomerőmű valósághű vezérlőpult-szimulátorán mindenki kipróbálhatja, hogy miként termelhető meg egy teltházas koncerthez szükséges energia, illetve azt is, milyen lenne az ország a versenyképes árú atomerőművi villamos energia nélkül.
Virágba borul Debrecenben az atomerőmű
2014.08.18.
A Debreceni Virágkarneválon folytatja idei fesztiválturnéját a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása augusztus 18. és 20. között. A karneválozók nemcsak az atomerőmű vezérlőpultjának valósághű szimulátorát próbálhatják ki, hanem minden felmerülő kérdésükre választ kaphatnak a paksi szakemberektől.
3D szeizmikus mérések Bács-Kiskun és Tolna megyében
2014.08.11.
Az MVM Paks II. Zrt. megbízásából, az új atomerőművi blokkok létesítéséhez, majdani biztonságos működésének szavatolásához szükséges telephely-vizsgálati program keretében augusztus 15-től 3D szeizmikus méréseket végeznek a Kalocsai, a Paksi és a Tolnai Járás több településén, mindösszesen 294 négyzetkilométeres területen.
Bács-Kiskun megyében megkezdődik az MVM Paks II. Zrt. telephely-vizsgálati programja
2014.08.11.
Az MVM Paks II. Zrt. megbízásából, az új atomerőművi blokkok létesítéséhez, majdani biztonságos működésének szavatolásához szükséges telephely-vizsgálati program keretében augusztus 15-től 3D szeizmikus méréseket végeznek a Kalocsai, a Paksi és a Tolnai Járás több településén, mindösszesen 294 négyzetkilométeres területen. A társaság sajtótájékoztatón számolt be a mérések műszaki jellemzőiről, időzítéséről és egyértelmű ígéretet tett az esetleges károk megtérítésére.
A Cloud9+ irányította a Paksi Atomerőművet
2014.07.29.
A rock and roll után az elektronikus zene jutott főszerephez a Paksi Atomerőmű virtuális kezelőközpontjában. A Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása fesztiválturnéja harmadik helyszínére, a Művészetek Völgyébe érkezett. Esti koncertjük előtt a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba a Cloud 9+ zenekar tagjai is ellátogattak, kipróbálva az egész országot elsötétítő vezérlőpult-szimulátort.
„Huligánok” irányították az atomerőművet az EFOTT-on
2014.07.17.
Ismét a rock and roll kapta a főszerepet a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállításán. Az idei fesztiválturnéja második állomására, a Miskolctapolcán megrendezett EFOTT-ra érkezett Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba a Hooligans rockerei látogattak el, hogy átvegyék az irányítást az atomerőmű valósághű vezérlőpultja felett.
Rock and roll az atomerőműben a VOLT-on
2014.07.04.
Idei fesztiválturnéja első helyszínére, a VOLT fesztiválra érkezett a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása. A Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba a nemzetközi hírű Ivan and The Parazol zenekar is ellátogatott, ahol néhány perc alatt a rock and roll vette át az irányítást a Paksi Atomerőmű valósághű vezérlőpult-szimulátora felett.
A VOLT-on kezdi fesztiválturnéját az atomerőmű kamionja
2014.07.01.
A VOLT fesztiválon kezdi idei fesztiválturnéját a Paksi Atomerőmű és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. interaktív kiállítása július 2. és 6. között. A Jövőnk Energiája Interaktív Kamionban az atomerőmű valósághű vezérlőpult-szimulátora mellett áramfejlesztő kerékpárt is kipróbálhatnak két koncert között a fesztiválozók, kérdéseikre pedig a paksi szakemberek válaszolnak majd.
Ismét fesztiválkörútra indul a virtuális atomerőmű
2014.06.27.
Fesztiválozó fiatalok és családok ezreihez „viszi házhoz” idén is az atomenergiát az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és az MVM Paks II. Zrt. kiállítását bemutató Jövőnk Energiája Interaktív Tájékoztató Kamion. A látogatók virtuálisan az atomerőművet is irányíthatják.
Közmeghallgatást tartott az MVM Paks II. Zrt.
2014.05.05.
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) szervezésében 2014. május 5-én sikeres közmeghallgatást tartott az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. az új atomerőművi blokkok telephelye vizsgálatának és értékelésének engedélyezésével kapcsolatosan Paks Város Polgármesteri Hivatalának nagytermében. A közmeghallgatás a törvényi előírásoknak megfelelően zajlott, lebonyolítása sikeres volt.
A Paks II. beruházás felpörgeti a gazdasági növekedést
2014.02.24.
Az évszázad beruházása a Paksi Atomerőmű két új blokkjának felépítése: a projekt számos gyártó- és szolgáltató vállalatnál, valamint a szükséges szakmai utánpótlás-képzés révén az oktatásban is jelentős számú munkahelyet teremthet, több tízezer ember megélhetését biztosítva. Megkezdődött a lehetséges hazai beszállítók, alvállalkozók körének azonosítása, eddig közel 400 cég jelentkezett, hogy hozzájáruljon az akár 40 százalékos hazai beszállítói arányhoz. A lakosság több mint háromnegyede támogatja a már működő atomerőművet és az azonosított hazai vállalkozások vezetői egyöntetűen támogatják az új blokkok létesítését.
Sikeresen lezajlott a Jövőnk vállalkozása tájékoztató programsorozat első hat rendezvénye
2014.01.31.
Több mint 300 hazai mikro-, kis-, közepes- és nagyvállalkozás képviselőjének tartott tájékoztató programot az MVM Paks II. Zrt. az ország hat különböző pontján. A rendezvénysorozat 2013. november 18-án vette kezdetét Pakson, ezt követte Kalocsa, Veszprém, Komárom, Debrecen és Miskolc.
Megkezdte 2014-es útját a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion
2014.01.06.
Ozorán, Ozorai Pipó várának tövében vette kezdetét a Jövőnk Energiája Interaktív Kamion idei országjárása. A mobil tájékoztató központ 2014-ben Tolna, Bács-Kiskun, Fejér, Somogy és Baranya megye 1500-5000 fő lakosú településeit látogatja meg. A tervek szerint természetesen az idei állomások között is szerepelnek a nagy hazai fesztiválok.