Hírek

Sikeres közmeghallgatás Pakson
2016.12.14.
A telephely engedélyezési eljárás részeként közmeghallgatásra került sor Pakson, 2016. december 13-án, az Országos Atomenergia Hivatal szervezésében. A több mint három órás eseményen több tucat kérdést fogalmaztak meg az érdeklődők, amelyeket a szakértők részletesen megválaszoltak.
Véget ért a fórumsorozat
2016.12.06.
A kalocsai állomással zárult 2016. december 5-én az a lakossági fórumsorozat, amely a telephely engedélyezésről adott tájékoztatást az új atomerőművi blokkok tervezett telephelye környezetében élők számára.
Széleskörű tájékoztatás a telephely környezetében
2016.12.01.
Dr. Aszódi Attila kormánybiztos a Paks II. projekt aktualitásairól adott tájékoztatást a helyi és regionális média képviselői, dunaföldvári középiskolások, valamint a Pakson, Szekszárdon és a környező településeken élő lakosság számára november 28-án, illetve november 30-án.
Érdeklődő egyetemisták százai Győrben
2016.11.22.
Komoly érdeklődés mellett tartott előadást 2016. november 21-én a győri Széchenyi István Egyetem hallgatóinak a Paks II. projekt aktualitásairól Dr. Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos.
Az Európai Bizottság lezárta a kötelezettségszegési eljárást
2016.11.17.
Az Európai Bizottság mai döntése értelmében Magyarország az új paksi atomerőművi blokkok létesítésére irányuló magyar-orosz kormányközi megállapodás aláírásakor az Európai Unió közbeszerzési előírásainak megfelelően járt el.
A Paks II. projekttársaság benyújtotta telephelyengedély-kérelmét
2016.10.28.
Az új atomerőművi blokkok létesítésének újabb fontos mérföldkövét jelenti, hogy 2016. október 27-én a projekttársaság benyújtotta a telephelyengedély iránti kérelmét az eljáró hatósághoz, az Országos Atomenergia Hivatalhoz.
Megkapta a környezetvédelmi engedélyt a Paks II. projekt
2016.09.29.
A környezetvédelmi engedélyezési folyamat illetékes hatósága, a Baranya Megyei Kormányhivatal 2016. szeptember 29-én kiadta a Paks II. projekt környezetvédelmi engedélyét, amely igazolja, hogy a projekt egyaránt eleget tesz az Európai Unió és Magyarország környezetvédelmi és természetvédelmi követelményeinek.
Befejeződtek a Földtani Kutatási Program terepmunkái
2016.08.16.
Augusztus elején véget értek az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálatának helyszíni munkái.
Kellenek az új villamosenergia-termelő kapacitások – aktualitások a Paks II projektben és nemzetközi szinten
2016.06.21.
Az Energiagazdálkodási Tudományos Egyesület siófoki konferenciáján tartott előadást a napokban Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos, melyben elmondta, hogy Európa számára elengedhetetlen új áramtermelő kapacitások létesítése annak érdekében, hogy a villamosenergia-rendszer biztonságosan működhessen. A Paks II. projekt aktualitásairól is beszámolt.
Befejeződött a mélyfúrási program kivitelezési szakasza
2016.06.10.
A Földtani Kutatási Program (FKP) részét képező mélyfúrások helyszíni munkái sikeresen befejeződtek. Fotóinkon az utolsó éjszakai munkálatok láthatóak.
Fotók a Földtani Kutatási Program végrehajtásáról
2016.05.24.
A Földtani Kutatási Program végrehajtása a telephelyvizsgálat és -értékelés leglátványosabb részét képezi. Fotóválogatásunkban a munkálatok egyes mozzanataiba nyújtunk betekintést.
Konferencia a telephelyvizsgálat eredményeiről
2016.05.09.
A Magyar Tudományos Akadémia nagytermében tartottak konferenciát Az új atomerőművi blokkok telephelyvizsgálatának tudományos eredményei címmel 2016. május 6-án, több mint 100 érdeklődő részvételével.
Kiemelt jelentőséggel bír a biztonság
2016.04.15.
Dr. Aszódi Attila a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott nyilvános előadásában többek között a nagymértékben szigorodott nukleáris biztonsági követelményekről beszélt a több mint 200 érdeklődő előtt.
Kiépült Paks II. szeizmikus monitoringhálózata
2016.03.03.
Az új blokkok létesítése kapcsán zajló Földtani Kutatási Program keretében kiépített mérőhálózat érzékelte a 2016. március 2-i szumátrai földrengést. Az öt új mérőállomás adatai folyamatosan elérhetők az interneten.
Legalább egymilliárd forintos kormányzati támogatás a paksi térségnek
2016.01.20.
Harmadik ülését tartotta a Paksi Társadalmi Tanács 2016. január 19-én, Pakson. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az eseményen bejelentette, hogy a kormány 2016-ban legalább egy milliárd forintot biztosít a paksi térség fejlesztésére.
Független nemzetközi tanácsadók szerint is megtérül a Paks II. beruházás
2015.12.22.
Az Európai Bizottság közel két éves előzetes egyeztetést követően a paksi kapacitás-fenntartási beruházás nagyságára és jelentőségére tekintettel 2015. november 23-án úgy döntött, hogy további mélyreható versenyjogi vizsgálatot folytat le annak megállapítása érdekében, hogy a beruházás tartalmaz-e állami támogatást. Ezzel az eljárás egy új, nyitottabb fázisba érkezett, amely során harmadik felek is kinyilváníthatják észrevételeiket a beruházás versenyjogi aspektusaival kapcsolatosan.
Véget ért a tájékoztató kamion őszi-téli körútja
2015.12.21.
Az MVM Paks II. Zrt. interaktív kiállítása 2015. szeptember 7. és december 18. között az atomerőmű környezetében lévő 41 települést kereste fel.
Rendhagyó fizikaóra Pakson
2015.12.18.
Dr. Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos 2015. december 18-án paksi diákoknak tartott rendhagyó fizikaórát a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermében.
Véget értek a külföldi közmeghallgatások
2015.11.17.
Dr. Aszódi Attila kormánybiztos a november 17-i, budapesti sajtóreggelin beszámolt a környezetvédelmi engedélyezés nemzetközi szakasza során szerzett tapasztalatokról és a hazai energiapolitikai helyzetről.
Rendhagyó fizikaóra középiskolásoknak
2015.11.13.
Dr. Aszódi Attila a mai napon középiskolás diákoknak tartott „rendhagyó fizikaórát” Szekszárdon. Az előadás végén felhívta a résztvevők figyelmét arra is, hogy csütörtökig minden érdeklődőt vár az MVM Paks II. Zrt. interaktív tájékoztató kamionja a szekszárdi Garay téren.