Hírek

Megdőlt a hazai áramfogyasztási rekord december 6-án
2018.12.07.
Rekordot döntött az ország villamosenergia-szükséglete, december 6-án, a hazai rendszer terhelése elérte a 6843 megawattot – közölte honlapján a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. A magyar villamosenergia-rendszer problémamentesen biztosítja az ellátást.
Lenkei István: Az atomenergia a stabil áramellátást szolgálja
2018.12.04.
Az új atomerőművi blokkok létesítéséről adtak tájékoztatást a Paks II. Zrt. vezetői a BME Épületgépészeti és Gépészeti Eljárástechnika Tanszéke, a Magyar valamint a Budapesti és Pest Megyei Mérnöki Kamara épületgépészeti szakmai szervezetekkel közösen szervezett konferenciáján.
Paks II. korszerű, kiemelkedően biztonságos technológiát fog alkalmazni
2018.11.30.
Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár szekszárdi és budapesti előadásában ismertette a legszigorúbb európai jogszabályoknak is megfelelő új atomerőművi blokkok klímavédelmi célok elérésében betöltött kulcsszerepét.
A költségvetési bizottság tagjai kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről
2018.11.20.
A Gazdasági és a Magyarországi nemzetiségek bizottsága után a Költségvetési bizottság tagjai kaptak közvetlen tájékoztatást a Paks II. projektről. Süli János miniszter, dr. Aszódi Attila államtitkár, valamint Lenkei István vezérigazgató és Mittler István kommunikációs igazgató (Paks II. Atomerőmű Zrt.) válaszoltak a képviselői kérdésekre.
WANO Kommunikációs Workshop Pakson
2018.11.16.
„New Challenges in Nuclear Communications” címmel WANO kommunikációs workshopra került sor Pakson az Erzsébet Nagy Szállodában 2018. november 13-16. között, amelyet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. közösen szervezett. A rendezvényen a nukleáris kommunikációban jelentkező új módszerekről és kihívásokról tanácskoztak közel tucatnyi ország szakemberei.
A Paks II. projektről kapott tájékoztatást a Magyarországi nemzetiségek bizottsága
2018.11.07.
A Magyarországi nemzetiségek bizottsága 2018. november 6-án kihelyezett ülést tartott Pakson, amelynek keretében Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter, Lenkei István, a Paks II. Zrt. vezérigazgatója és Mittler István, a társaság kommunikációs igazgatója tájékoztatást adott az új atomerőművi blokkok létesítéséről.
A térségben élők kaptak tájékoztatást a Paks II. projektről
2018.10.04.
A Paksi Atomerőműben rendezett TEIT Napon kaptak tájékoztatást a Paks térségében fekvő települések képviselői az atomerőmű és a Paks II. projekt eredményeiről, a radioaktív hulladék kezelésének hazai gyakorlatáról.
Gondoskodnak a védett növényfajok megóvásáról
2018.10.02.
Az új atomerőművi blokkok telephelyének, valamint az építési munkálatok által érintett területek állatvilága mellett a védett növényfajok megóvására is kiemelt figyelmet szentel a Paks II. Zrt. Összhangban a 2017-ben jogerőre emelkedett környezetvédelmi engedély táj- és természetvédelmi előírásaival, a szükséges engedélyek birtokában, gondoskodnak a területen honos fajok fenntartásáról.
A JSC ASE EC ajánlattételi felhívása
2018.09.07.
Ajánlattételi felhívást tett közzé a Paks II. projekt Fővállalkozója a felvonulási irodaépületek megvalósítására.
Töretlen az érdeklődés a Paks II. utazó kiállítás iránt
2018.08.31.
Továbbra is jelentős érdeklődés övezi a Paks II. Atomerőmű Zrt. interaktív kamionját. Most véget ért nyári körútja során nyolc nagy hazai fesztiválon mintegy húszezren látták. Idén – mostanáig – több mint 40 ezer látogatót fogadott az utazó kiállítás.
Meghaladta a negyven százalékot júniusban az áramimport Magyarországon
2018.07.18.
Közel 43 százalék volt 2018. júniusban az áramimport aránya, ez az idei legnagyobb hányad, ami jóval magasabb a tavalyi átlagnál – derül ki a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. adataiból.
Európai Unió Bírósága: a tagállamoknak jogukban áll atomerőművet létesíteni
2018.07.12.
Süli János üdvözöli az Európai Unió Bíróságának döntését, amelyben a Törvényszék elutasította Ausztria keresetét és jóváhagyta az Európai Bizottság korábbi határozatát a Hinkley Point C atomerőmű építéséhez nyújtott támogatás kapcsán.
A transzformátorállomás építése képekben
2018.07.06.
A Paks II. projekt keretében a projekttársaság egyik feladata villamos energia biztosítása a Fővállalkozó részére az építési-szerelési munkák végzéséhez.
Beszámoló a Paks II. projekt előrehaladásáról
2018.07.05.
Az Országgyűlés Gazdasági bizottságának paksi kihelyezett ülésén Süli János, a Paks II. projektért felelős miniszter és kollégái nemcsak szóban, hanem írásban is beszámoltak a beruházás aktuális helyzetéről. Az írásos összefoglalót a bizottság minden tagja kézhez kapta, az alábbiakban az érdeklődők rendelkezésére bocsátjuk.
Süli János: Az új blokkok határidőre elkészülnek
2018.07.05.
Az új atomerőművi blokkok műszaki és biztonsági kompromisszumok nélkül, határidőre elkészülnek – mondta el Süli János, a Paks II. beruházásért felelős miniszter az Országgyűlés Gazdasági bizottságának kihelyezett ülésén. Bánki Erik, a bizottság elnöke kiemelte: a Paks II. projekt megvalósítása nemzetgazdasági érdek, és egyben a hosszú távú, olcsó villamosenergia-ellátás garanciája.
Hamarosan kezdődik a nemzetközileg is elismert tájékoztató jármű idei fesztiválkörútja
2018.06.22.
A 2018 májusában, Szocsiban megrendezett jubileumi Atomexpón Paks II. interaktív tájékoztató járműve kiérdemelte a nemzetközi szakmai zsűri elismerését a társadalmi kommunikáció kategóriában. Az atomenergiát és a Paks II. projektet bemutató guruló kiállítás 2018-ban is nyolc nagy hazai fesztiválon várja az érdeklődőket interaktív programokkal, feltöltődési lehetőségekkel, játékokkal.
Egy napra hazatért a Paks II. kamion
2018.05.20.
A paksi Város Napja rendezvényre látogatott Paks II. tájékoztató járműve. A nagyszabású rendezvényen több tucat paksi civil szervezet, intézmény és cég mutatkozott be, köztük a Paks II. Atomerőmű Zrt., amely mozgó kiállítását hozta el a Táncsics parkba.
Miniszteri esküt tett Süli János
2018.05.18.
Letette miniszteri esküjét a Parlamentben Süli János. A paksi atomerőmű két új blokkja tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter folytatja 2017 májusában megkezdett munkáját a kormányban.
Nemzetközi szakmai elismerés Paks II. interaktív kamionjának
2018.05.15.
Rangos elismerést kapott a Paks II. Atomerőmű Zrt.: az Atomexpo Awards nemzetközi pályázat társadalmi kommunikáció kategóriájának döntőjében a társaság oklevélben részesült.
Paks II. aktualitásairól a BME-n
2018.05.04.
A Paks II. projekt komoly lehetőséget tartogat az egyetemisták és a főiskolások számára is – hangsúlyozta Budapesten dr. Aszódi Attila, aki a beruházás aktualitásairól tartott előadást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.