Hírek

Paks II. Akadémia Debrecenben és Miskolcon is
2019.05.29.
A Debreceni Egyetemen és a Miskolci Egyetemen is elindulhat az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzés. Az erről szóló támogatási szerződéseket a Paks II. Atomerőmű Zrt. és az intézmények képviselői 2019. május 29-én, szerdán írták alá.
Dunaújváros és Veszprém is csatlakozott a Paks II. Akadémiához
2019.05.22.
A Dunaújvárosi Egyetemmel és a Pannon Egyetemmel is aláírta a Paks II. Zrt. azt a támogatási szerződést, amely lehetővé teszi az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzés elindítását az intézményekben.
Pakson is népszerű volt az interaktív kamion
2019.05.20.
Országjáró körútját megszakítva Paksra érkezett a Város napjára a Paks II. tájékoztató kamion. Az interaktív jármű több mint másfél ezer látogatót fogadott. A rendezvényen mutatkozott be a Paks II. információs sátor, amely – akárcsak a kamion – számos játékkal és hasznos tudnivalóval várta a látogatókat.
A paksi fejlesztés Magyarország nemzeti érdeke
2019.05.13.
Orbán Viktor miniszterelnök május 12-én a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz atomenergetikai konszern vezérigazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Indul a Paks II. Akadémia
2019.05.13.
Felsőfokú továbbképzést indít a Paks II. Zrt. hat egyetemmel együttműködésben. A Paks II. Akadémia program keretében szeptembertől vehetnek részt az érdeklődők az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben. A Pécsi Tudományegyetem is a leendő képző intézmények között szerepel, az erről szóló támogatási szerződés aláírására hétfőn került sor az egyetem Rektori Tanácstermében.
Együttműködési megállapodás Szekszárddal
2019.05.09.
Az összefogás a Paks II. projekt egyik alappillére, a beruházás megvalósításának és az atomerőművet befogadó térség fejlesztésének sikere érdekében számos együttműködés született. Május 9-én Szekszárd városával kötött keretmegállapodást Süli János miniszter.
Rászorulóknak gyűjtöttek a Paks II. Zrt. dolgozói
2019.04.18.
A Tolna Megyei Balassa János Kórház betegei után a paksi székhelyű Paks Kistérségi Szociális Központ Családsegítő Szolgálatának rászoruló ügyfelei számára szerveztek gyűjtést a Paks II. Atomerőmű Zrt. munkavállalói.
Megugrott az áramimport februárban
2019.04.03.
A januári áramfogyasztási csúcsok után február is kiugró értéket hozott: a hazai áramtermelés csökkenése miatt magasba szökött az áramimport aránya. A villamos energia importszaldója 36,5 százalék volt szemben az egy évvel korábbi 32,08 százalékkal.
Megkezdi idei tájékoztató körútját a Paks II. kamion
2019.03.22.
Kisbéren kezdi idei országjáró körútját 2019. március 25-én a Paks II. interaktív kamion. A jármű Komárom-Esztergom, Fejér és Pest megye nagyobb települései mellett nyolc nyári fesztivált keres fel idén, illetve első ízben ott lesz a Construma szakkiállításon és vásáron. A kamion által kínált lehetőségek köre tovább gazdagodott.
Engedélyek birtokában indulhat a létesítés
2019.03.11.
Az atomerőmű új blokkjainak építése a létesítési engedély birtokában kezdődhet meg – közölte Süli János miniszter egy parlamenti kérdésre adott írásos válaszában.
Novovoronyezsben megkezdődött a második 3+ generációs blokk fizikai indítása
2019.02.21.
Az ütemtervnek megfelelően megkezdődött a Novovoronyezsi Atomerőmű II. kiépítésében a második, 3+ generációs, VVER-1200-as típusú blokk fizikai indítása 2019. február 19-én. A reaktor elindításának és az év végén várható kereskedelmi üzemkezdetnek köszönhetően mentesíti a légkört évi több mint 4 millió tonna üvegházhatást okozó gáztól és erősödik a régió gazdasága – olvasható a Roszatom közleményében.
Az EU-s tagállamok közül Magyarországon a második legkedvezőbb a lakossági áramár
2019.02.07.
Javított helyezésén és a második helyre került Magyarország az európai uniós tagállamok azon rangsorában, amely a lakossági áramárakat hasonlítja össze. A tagországok közül csupán Bulgáriában volt olcsóbb a villamos energia a lakossági fogyasztók számára 2019 januárjában – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemzetközi árösszehasonlító vizsgálatából.
Kovács Pál a Paks II. projekt új államtitkára
2019.02.01.
Áder János köztársasági elnök 2019. február 1-i hatállyal Kovács Pált a Miniszterelnökség államtitkárává nevezte ki.
A dekarbonizáció költségei
2019.01.25.
Magyarországon került sor a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet Nukleáris Energia Ügynöksége (OECD NEA) legújabb kiadványának világpremierjére január 25-én. A dekarbonizáció költsége című tanulmányt a szervezet főigazgatója, William D. Magwood mutatta be a téma köré szervezett nemzetközi konferencián. A konferencia előtt megtartott sajtótájékoztató másik kiemelt témája a Paks II. beruházás volt, amiről a projektért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János számolt be.
Újra megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord
2019.01.24.
A MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. a mai napon közölte, hogy idén második alkalommal dőlt meg a hazai áramfogyasztási rekord.
Közel hatvanezer látogatója volt 2018-ban a Paks II. országjáró kiállításának
2019.01.23.
Tartalmas évet hagyott maga mögött a Paks II. Atomerőmű Zrt. tájékoztató kamionja: mintegy hatvanezer látogatót fogadott 2018-ban. Nyolc fesztiválon járt az interaktív kiállítás amellett, hogy Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron megye nagyobb településeit és több budapesti kerületet is felkeresett.
Kulcsszerepe volt az atomenergiának tavaly is az ország áramellátásában
2019.01.08.
Sorra dőltek meg az eddigi áramfogyasztási rekordok tavaly Magyarországon. Előbb márciusban, majd decemberben több alkalommal is újabb és újabb villamosenergia-fogyasztási csúcsot regisztrált a MAVIR. A legmagasabb értéket, 6869 MW-ot december 19-én érte el a hazai áramigény.
Pályázati felhívás szimulátor instruktor munkakör betöltésére
2018.12.20.
A Paks II. Atomerőmű Zrt. munkatársakat keres szimulátor instruktor munkakör betöltésére. Jelentkezési határidő 2019. január 11.
Képekben az őszi természetvédelmi munkák
2018.12.19.
A Paks II. Atomerőmű Zrt. gondoskodik az állat- és növényvilág megóvásáról az új blokkok telephelyén és az építési munkálatok által érintett területen. Az elmúlt hetekben a 2018 őszén teljesítendő természetvédelmi feladatok keretében a munkával megbízott MVM ERBE Zrt. szakemberei elvégezték többek közt a korábban kihelyezett odúk karbantartását és botanikai terepi szemlét is tartottak.
Paks II. jótékonysági akciója a beteg gyermekek javára
2018.12.18.
A Paks II. Zrt. dolgozói által felajánlott ajándékokat adta át a Tolna Megyei Balassa János Kórház Gyermekosztályán Süli János, a beruházásért felelős miniszter, valamint Lenkei István, a társaság vezérigazgatója és Mittler István, a cég kommunikációs igazgatója.