Hírek

Virtuális barangolásra hív a Paks II. Zrt. új Facebook-rovata
2020.04.16.
A Paks II. Zrt. közelmúltban indult Facebook-rovata, a Térségünk – értékünk sorozat negyvenhét települést mutat be.
Jól vizsgázott a Paks II. Zrt. új informatikai rendszere
2020.04.08.
Kiépült a Paks II. Zrt. saját egységes, modern informatikai eszköztára. A rendszer jól vizsgázott és jól szolgálja az otthoni munkavégzést is.
Felértékelődött az atomenergia szerepe
2020.03.30.
Az ellátásbiztonság érdekében itthon kell megtermelnünk a lehető legtöbb áramot – mondta Süli János miniszter.
Kimagasló az érdeklődés a Paks II. Akadémia iránt
2020.03.18.
Maximálisan kihasználták a keretszámot: több mint száz hallgató részvételével zajlik a Paks II. Atomerőmű Zrt. által kezdeményezett Paks II. Akadémia hat hazai egyetemen.
Megelőző járványügyi intézkedések a Paks II. Zrt.-nél
2020.03.16.
A Paks II. Zrt. rendkívüli intézkedéseket vezetett be a koronavírus magyarországi megjelenése miatt. A projekttársaságnál biztosított a folyamatos munkavégzés.
Egyetemi állásbörzéken várta a fiatalokat a Paks II. Zrt.
2020.03.05.
A Paks II. Zrt. új, egyedi tervezésű standján kaptak tájékoztatást az új blokkok építését koordináló cég nyújtotta lehetőségekről a tavaszi állásbörzék résztvevői.
Online is látható, mekkora jelentősége van az atomenergiának az unióban
2020.02.26.
A Foratom.org új szolgáltatása naponta frissülő információkat közöl az uniós karbonmentes áramtermelés megoszlásáról.
Fél százalékkal nőtt a hazai bruttó villamosenergia-felhasználás tavaly
2020.01.30.
A bruttó hazai villamosenergia-felhasználás 2019-ben elérte a 45,66 terawattórát, ami 0,53 százalékos bővülést jelent 2018-hoz képest.
Információ első kézből
2020.01.27.
A beruházás aktualitásairól tájékoztatja a térségben élőket új kampányában a Paks II. Zrt.
Teljes körű tájékoztatást kaptak a Paks II. projektről az érintett térség településvezetői
2020.01.16.
Az új atomerőművi blokkok létesítése kapcsán alakult Paksi Társadalmi Tanácshoz tartozó 47 település polgármesterei számára tartott tájékoztatást a Paks II. projektről Süli János.
Atomerőművek termelték a tiszta energia harmadát 2019-ben
2020.01.10.
A világon előállított villamos energia 10 százalékát termelték meg az atomerőművek tavaly, ugyanakkor ez a tiszta energia harmada.
Karácsonyi jótékonysági akciót szervezett a Paks II. Zrt.
2019.12.06.
A Tamási Caritas Egyesület javára szervezett ruhagyűjtést munkatársai között a Paks II. Zrt. A társaságnál rendszeresek a jótékonysági akciók és a munkavállalók nagy létszámmal vesznek részt a véradásokon is.
Süli János: az Európai Unió kiállt az atomenergia mellett
2019.12.05.
Minden adat, minden statisztika azt támasztja alá, hogy nem választhatunk más utat, az új atomerőművi blokkokra szükség van – mondta Süli János a Tolnai Népújság és a NAV közös, gazdasági kiadványának bemutatóján, Szekszárdon. A Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter felhívta a figyelmet arra, hogy a napokban az Európai Unió is kiállt az atomenergia mellett.
Mavir: megdőlt a magyarországi áramfogyasztási rekord szerdán
2019.12.05.
Történelmi rekordot ért el Magyarország téli villamosenergia-fogyasztása 2019. december 4-én, szerdán. A 7099 megawattos csúcsérték 173 megawattal haladta meg a korábbi negyedórás hitelesített történelmi rekordot.
A NAÜ új vezetője szerint az atomenergia nem gond, hanem megoldás
2019.12.03.
Beiktatták hétfőn Bécsben a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség új főigazgatóját, Rafael Grossit.
Megfelel az európai gyakorlatnak a tervezett jogszabály-módosítás
2019.11.28.
Az európai gyakorlatnak és a nukleáris biztonsági előírásoknak megfelelően módosíthatják a két új paksi blokkal kapcsolatos terület-előkészítési munkákat is szabályozó kormányrendeletet – jelentette ki Süli János miniszter.
MET-konferencia: A nukleáris kapacitások szinten tartása kulcsfontosságú
2019.11.21.
A Magyar Energetikai Társaság (MET) idei szimpóziumán, amelynek célja a határon túli magyar energetikusokkal való kapcsolattartás és tapasztalatcsere, a Paks II. projektről Horváth Miklós vezérigazgató-helyettes, engedélyezési és felügyeleti igazgató tartott előadást.
Süli János: világszínvonalú blokkok épülnek Pakson
2019.11.18.
A Paks II. projekt célja, hogy a két új blokk legalább hatvan évig az előírt legalább 92%-os teljesítmény-kihasználással biztosítsa Magyarországon az időjárástól függetlenül, biztonságosan és lehető legolcsóbban előállított villamos energiát – mondta a Paks II. beruházásért felelős tárca nélküli miniszter az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt.
Áder János előadása Pakson
2019.11.13.
A klímavédelmi célok eléréséhez szükség van az atomerőművekre – jelentette ki Áder János köztársasági elnök kedden, Pakson a helyi általános és középiskolásoknak rendezett interaktív előadásán.
A karbonmentes energiáról tanácskoztak a Dunaújvárosi Egyetemen
2019.11.12.
A Pakson épülő két blokk szén-dioxid-mentesen, nagy mennyiségben fog villamos energiát előállítani az évszázad végéig, segítve a hazai klímavédelmi célok megvalósítását – mondta Kovács Pál államtitkár a Dunaújvárosi Egyetem által szervezett Tudományos hetet bevezető szakmai nap előtti sajtótájékoztatón.