Hírek

Komoly érdeklődés mellett zajlott a paksi közmeghallgatás
2015.05.08.
Nagyszámú érdeklődő vett részt 2015. május 7-én a környezetvédelmi engedélyezés részét képező paksi közmeghallgatáson.
Lakossági tájékoztató kiadvány a Környezeti Hatástanulmányról
2015.05.07.
Az MVM Paks II. Zrt. Paks és a környező 40 település minden, összesen mintegy 70.000 háztartásába juttatott el tájékoztató kiadványt a projekt aktuális állapotáról és a Környezeti Hatástanulmány eredményeiről.
Komplex oktatási program készül
2015.05.07.
A Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó oktatási program készül az Emberi Erőforrások Minisztériumának közreműködésével, amely érinti az iskolarendszer és a felnőttképzés releváns területeit egyaránt.
Jelentős érdeklődés mellett zajlott a paksi lakossági fórum
2015.05.06.
Az MVM Paks II. Zrt. környezetvédelmi engedélyezéssel kapcsolatos lakossági fórumsorozatának 41. állomása Paks volt, 2015. május 4-én.
Paks II: véget ért a lakossági fórumsorozat
2015.05.05.
Negyvenegy település, több ezer érdeklődő, több száz kérdés és minden felvetést megválaszoló szakmai tartalom – így foglalható össze az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. március 17. és május 4. közötti lakossági fórumsorozata.
Lakossági fórum és közmeghallgatás Pakson
2015.04.29.
Az MVM Paks II. Zrt. május 4-én lakossági fórumot tart, május 7-én pedig a Baranya Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya szervez közmeghallgatást a környezetvédelmi engedélyezési eljárás részeként. A helyszín mindkét esetben a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ Színházterme. Mindkét rendezvény 17 órakor kezdődik.
Terveknek megfelelően halad az atomerőmű új blokkjainak előkészítése
2015.04.28.
A 2014 decemberében aláírt fővállalkozói szerződés értelmében 2015 januárjában megkezdődött a két új paksi reaktorblokk tervezése, az építés előkészítése. Ennek keretében szükség van többek között az új blokkok terveinek helyszíni adottságokhoz való adaptálására és az engedélykérelmek előkészítésére.
40 lakossági fórumot tartott az MVM Paks II. Zrt. a Környezeti Hatástanulmányról
2015.04.24.
Az MVM Paks II. Zrt. március 17-én, Kalocsán indította el lakossági fórumsorozatát a környezetvédelmi engedélyezés kapcsán. A Paks környezetében lévő 40 települést érintő rendezvénysorozat április 23-án, Bikácson zárult, egy további paksi lakossági fórumra május 4-én, a hivatalos közmeghallgatásra május 7-én kerül sor.
Az Euratom Ellátási Ügynökség aláírta az üzemanyag-szállítási szerződést
2015.04.20.
Jóváhagyólag aláírta a Magyarország és Oroszország által megkötött nukleárisfűtőanyag-szállítási szerződést az Európai Bizottság Euratom Ellátási Ügynöksége (ESA). A magyar kormány és az Európai Bizottság közötti konstruktív tárgyalásokat követően ezzel lezárult az új paksi blokkok üzemanyag-ellátásával összefüggő egyeztetés, az Európai Bizottság erről hétfőn hivatalos levélben értesítette a magyar kormányt.
A Duna paksi oldalán folytatódnak a lakossági fórumok
2015.04.08.
Az MVM Paks II. Zrt. 2015. március 17-én lakossági fórumsorozatot kezdett a Paks környékén lévő 40 településen. A rendezvények témái a beruházás aktuális állapota, a környezetvédelmi engedélyezés folyamata, a Környezeti Hatástanulmány, valamint a paksi közmeghallgatás, amelyre május 7-én kerül sor. A Duna kalocsai oldalán tartott 20 fórum után a rendezvénysorozat a paksi oldalon folytatódik.
Lakossági fórumokat tart az MVM Paks II. Zrt.
2015.03.17.
Az MVM Paks II. Zrt. az új atomerőművi blokkok létesítéséhez kapcsolódó környezetvédelmi engedélyezés keretében lakossági fórumokat tart március 17. és április 23. között. A Paks környezetében lévő 40 település lakói tájékoztatást kapnak a beruházás aktuális állapotáról, a környezetvédelmi engedélyezés folyamatáról, a Környezeti Hatástanulmányról és a paksi közmeghallgatásról, amelyre a tavasz folyamán kerül sor. Az előadások után lehetőség nyílik véleménynyilvánításra, kérdések megfogalmazására.
Magyar-orosz szándéknyilatkozat nukleáris szakemberek képzéséről
2015.02.17.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Roszatom orosz állami nukleáris vállalat nukleáris szakemberek képzéséről írt alá szándéknyilatkozatot Budapesten.
Elkezdődött az új blokkok terveinek telephelyi követelményekhez igazítása
2015.01.21.
Kezdetét vette a Paksi Atomerőmű új blokkjai terveinek paksi követelményekhez és körülményekhez igazítása.
Aláírták az új paksi atomerőművi blokkokkal kapcsolatos megvalósítási szerződéseket
2014.12.09.
2014. december 9-én aláírta az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. és az orosz Joint-Stock Company Nizhny Novgorod Engineering Company Atomenergoproekt a Pakson létesítendő két új, egyenként 1200 megawatt teljesítményű atomerőművi blokkra vonatkozó három megvalósítási megállapodást.
Telephely-vizsgálati és értékelési engedélyt kapott az MVM Paks II. Zrt.
2014.11.19.
Az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) kiadta a paksi telephelyen létesítendő új atomerőművi blokkokra vonatkozó telephely-vizsgálati és értékelési engedélyt.
Fórumot tartottak a kapacitás-fenntartásról
2014.11.13.
Az Energetikai Szakkollégium „Hogyan készül Paks II? – Fórum az atomerőművi kapacitás-fenntartásról” címmel tartott rendezvényt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen 2014. november 12-én.
Közvetlen állami tulajdonba kerül az MVM Paks II. Zrt.
2014.10.15.
Az MVM Zrt. közgyűlése döntött a paksi kapacitás-fenntartás irányításáért felelős társaság, az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. 10,157 milliárd forint értékű részvényeinek a Magyar Állam részére történő átruházásáról, továbbá a Déli Áramlat Magyarország Zrt. alaptőkéjének megemeléséről.
Szakmai együttműködésről tárgyalt a BME és az MVM Paks II. Zrt.
2014.10.10.
A Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartásához kapcsolódó együttműködési lehetőségekről, a műszaki felsőoktatás szükséges képzési irányairól egyeztettek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a projektet irányító MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. és a mérnöki háttértevékenységet végző MVM ERBE Zrt. vezetői. A találkozón a felek részletesen áttekintették a BME szerepét és lehetőségeit az új atomerőművi blokkok tervezett létesítésében.
Átvette a népzene a hatalmat az atomerőmű felett
2014.08.28.
A hagyomány és a modern technológia találkozott a Paksi Atomerőmű interaktív kiállításán. Egy rövid időre a Kossuth-díjas Csík zenekar vette át a hatalmat az atomerőmű virtuális irányítópultja felett a Szegedi Ifjúsági Napokon, vagyis a SZIN-en. A zenekar tagjai délutáni koncertjük előtt látogattak el a Jövőnk Energiája Interaktív Kamionba, amely idei fesztiválturnéja hatodik állomásaként érkezett Szegedre.
Tolna megyében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. telephely-vizsgálati programja
2014.08.25.
A Tolna megyei Dunaszentgyörgy, Gerjen, Madocsa, Paks, Pusztahencse, Tengelic, Fadd térségében folytatódik az MVM Paks II. Zrt. megbízásából az új atomerőművi blokkok létesítéséhez, majdani biztonságos működésének szavatolásához szükséges telephely-vizsgálati program.