A mérnöki hivatást egy Verne-regény hatására választotta Fenyvesi Csaba. Repülni, repülőgépet tervezni vágyott, de a sors más pálya felé sodorta, amit cseppet sem bánt meg. Egy hasonlóan unikális terület, az atomenergia mellett köteleződött el egy életre. Immár üzemfelkészítési főmérnökként a Paks II. projekt szakembergárdáját erősíti több évtizedes tapasztalatával. (A Magyar Építők cikke.)
2024.02.13.
Korábban vízirendőr volt, most a Paks II. projektben dolgozik Lengyel Norbert. Feladata a beruházási területre vonatkozó létesítményvédelmi szabályok kidolgozása, gyakorlati végrehajtásának ellenőrzése és az élőerős védelem felügyelete, koordinálása. Munkatársaival rendszeresen jelen van az építési területen. Mint mondja, munkája rengeteg kihívást rejt, az élőerős biztonsági struktúrát a folyamatosan változó területi viszonyokhoz kell alakítani.
2024.01.22.
Idén lesz húsz esztendeje, hogy a nukleáris létesítmények körüli önkormányzatok európai szövetsége, a GMF alelnöki posztját Dohóczki Csaba tölti be. A kommunikációs szakember majdnem negyven éve foglalkozik atomenergiával, ma már a Paks II. projekt keretében. A cikk eredetileg a Paksi Hírnökben jelent meg.
2024.01.16.
Gyerekkorát Pakson a zene és a sport határozta meg. Szegeden tanári diplomát és környezetvédelmi szakjogász mesterfokozatot is szerzett. A közigazgatásban eltöltött 17 év alatt a ranglétra minden fokát bejárta. Jelenleg a társaság jogi tanácsadója, valamint az üzemi tanács tagja. Szabadidejében évek óta kutatja családja és a dunakömlődi svábok történetét. … Lehet, hogy inkább hosszú kávét kellett volna kérnünk?
2024.01.04.